Није ме било одавно, јер нисам имала времена, а ни инспирације да пишем. Са мном је све у реду, идем на редовне контроле, трудим се да се максимално придржавам савета лекара и да живим здраво. Од сада ћу овде постављати рецепте и слике клопе које спремам. Неће бити строго вегански јеловник, јер ће бити и рибе, такође, не могу да тврдим да је ово 100 посто здрав јеловник, али могу рећи да су углавном релативно здрави рецепти, много здравији од стандардне кухиње. Дакле, да не дужим , мој први рецепт је сирови вегански фереро рошер, веома здрав слаткиш.
Састојци:
2 шоље лешника
2 кашике какаоа
делић штапића ваниле или екстрат ваниле (1 кашика)
2 кашике бадемовог млека ( сојино, пиринчано, кокосово…)
3 кашике природног заслађивача (ја сам користила малтекс, али може и мед, јаворов сируп или агава)
2 кашике кокосовог уља
цели лешници за средину куглица
За глазуру: истопљено уље кокоса, 2 кашике какаоа, 3 кашике заслађивача који користите.
У сецку, блендеру самлети лешнике на ситно, додавати остале састојке по исписаном реду и миксати све заједно док се не повеже. Од смесе правити куглице и у сваку ставити цео лешник. Када потрошите смесу, поређајте направљене куглице на тањир и оставите да се стегну у фрижидеру пола сата. За то време отопити састојке за глазуру на пари. Сваку куглицу убости чачкалицом, умакати у глазуру, ређати на папир и извадити чачкалицу. Чоколада ће се одмах стегнути на куглицама, јер су куглице хладне, а кокосово уље омогућава да се глазура одмах стегне.
Moglo bi se probati, i ja se trudim da bar malo promjenim način ishrane, za početak tražim zamjenu za nezdrave slatkiše 🙂
Drago mi je što si opet tu, ni mene nije dugo bilo i baš sam se pitala šta je s tobom.
Pozdrav